Tovább a tartalomra

Mexikó az elnökválasztás után - kerekasztal-beszélgetés a KKI-ben

2018 július 11-én a Külügyi és Külgazdasági Intézet kerekasztal-beszélgetést szervezett, “Mexikó az elnökválasztás után – Andrés Manuel López Obrador, alias AMLO győzelmének háttere és lehetséges nemzetközi politikai és gazdasági következményei” címmel. A meghívott vendégek Medveczky Iván, Magyarország mexikóvárosi nagykövete és Deák Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem doktorandusz hallgatója, beszélgettek a témában Dr. Nagy Sándor Gyula, a KKI vezető kutatójának moderálásával.

Bemutatásra került a MENARA projekt legfrissebb kutatási eredménye a BRISMES konferencián

2018. június 28-án a MENARA projekt partnerei a 2018-as BRISMES konferencia keretén belül fórumot szerveztek  "A változó identitások és ideológiák hatása a regionális rendre 2011 után a Közel-Keleten és Észak-Afrikában" címmel a King’s College Londonban. A fórum célja  a Közel-Kelet és Észak-Afrika (MENA) geopolitikai regionális rendjét 2011 óta formáló ideológiai tényezők (eszmék, ideológiák, értékek) bemutatása és a projekt legújabb kutatási eredményeinek megvitatása volt.

...

KKI előadás a 15. DRC Nyári Egyetemen

Garai Nikolett, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója „Az Európai Unió Többéves Pénzügyi Keretéről folytatott tárgyalások - Közép-Európai Álláspontok” címmel tartott vitaindító előadást a 2018. július 1-8 között megrendezésre kerülő 15. „DRC Summer School 2018” elnevezésű nyári egyetemen.

Martonyi János: Nyitás és Identitás - könyvbemutató

2018. június 20-án a Külügyi és Külgazdasági Intézet adott otthont Martonyi János: Nyitás és Identitás: Goepolitika, világkereskedelem című könyvbemutatójának. Az esemény előadói Dr. Martonyi János, Magyarország volt külügyminisztere és a kötet szerzője, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, valamint Dr. Várady Tibor professzor emeritus voltak. A rendezvényt Schőberl Márton, a KKI igazgatója moderálta.