Tovább a tartalomra

Az Intézetről

A Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) a Demokrácia Központ Közalapítvány (DEMKK) kutatóintézeti és agytröszt feladatokat ellátó, önálló jogi személyiségű intézete. A KKI a magyar külpolitikai prioritásokat lefedő, aktív kutatási tevékenységet végez. Kutatói és elemzői, valamint külső szakértői nyilvános, illetve nem nyilvános elemzésekkel, tanulmányokkal, szakmai anyagokkal vannak jelen a magyar tudományos életben, illetve segítik a magyar külpolitika és külgazdaság meghatározó szereplőit.

Az Intézet gondozásában jelenik meg Magyarország egyetlen külpolitikai szakmai folyóirata, a Külügyi Szemle. Online kiadványok közé tartozik a KKI-tanulmányok, a KKI-elemzések, illetve ezek angol nyelvű kiadványai, a KKI Studies és a KKI Policy Brief.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet feladatának tekinti továbbá, hogy a külpolitikához és külgazdasághoz kapcsolódó hazai szakmai közélet aktív alakítója legyen, beleértve a szélesebb nyilvánosság elérését is. Az Intézet heti több alkalommal – rendszerint – nyilvános szakmai kerekasztalokat, háttérbeszélgetéseket, vitafórumokat, műhelybeszélgetéseket, kisebb és nagyobb konferenciákat szervez magyar és angol nyelven, miközben exkluzív helyszíne a kormányzat magas rangú külföldi vendégei nyilvános előadásainak és fórumainak is.

A KKI számos nemzetközi szerveződés, hálózat, szakmai együttműködés tagja és résztvevője, intézetünk kezdeményező szerepben lép fel külföldi konferenciák, kerekasztal-beszélgetések társszervezésében, előadók biztosításában, illetve aktív résztvevője nemzetközi network-öknek, think tank hálózatoknak. A KKI számos, hasonló profilú külföldi kutatóintézet és egyetem partnere. A KKI szoros együttműködésben végzi tevékenységét a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményeivel: az EXIM-mel, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt-vel, illetve a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel.

A KKI kutatói között neves, Magyarországon és külföldön elismert szakértők, fiatal kutatók és elemzők is megtalálhatók. A kutatók klasszikus külügyi és a külgazdasági témák feldolgozása mellett, kurrens tematikus kutatásokat is végeznek, illetve résztvevői az Intézet által szervezett előadásoknak, konferenciáknak. Mindemellett rendszeres meghívott vendégei külpolitikai és hírműsoroknak hazánk vezető médiumaiban. A KKI szakmai tevékenysége, publikációi nem csupán a honlapon elérhetőek, hanem a közösségi médiai csatornáin is (Facebook, Twitter, LinkedIn és Academia.edu).