Tovább a tartalomra

Címke: Rendezvények

Brazília új külpolitikai prioritásai és regionális szerepe

Április 18-án a Külügyi és Külgazdasági Intézetben járt Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottságának elnöke. A képviselő „Brazília új külpolitikai prioritásai és regionális szerepe” címmel tartott előadása során sokféle témát érintett, így a brazil választásokat, az “Autómosó” néven elhíresült korrupciós botrányt, Brazília új kereskedelmi céljait és a Kelet-Közép-Európával kötendő kétoldalú megállapodások fontosságát.

Nemzeti érdek és geopolitika a Trump-korban: a realizmus visszatérése a világpolitika elemzésének élvonalába

Április 11-én kerekasztalbeszélgetésre került sor a Külügyi és Külgazdasági Intézetben (KKI) „Nemzeti érdek és geopolitika a Trump-korban: a realizmus visszatérése a világpolitika elemzésének élvonalába” címmel. A rendezvényen Marton Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, Romsics Gergely, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa, és Ugrósdy Márton, a KKI igazgatója vett részt Szalai Máté, a KKI vezető kutatója és a BCE tanársegédje moderálásával. A beszélgetés első felében a...

Az Európai Parlament magyar szemmel, 2014-2019

A Külügyi és Külgazdasági Intézet 2019. április 4-én rendezte meg legutóbbi, Az Európai Parlament magyar szemmel, 2014-2019 - Magyar EP képviselők tevékenysége és eredményei a jelenlegi EP ciklusban címet viselő kerekasztal-beszélgetését, melyen a meghívott vendégek Faragó Csaba, a Századvég Alapítvány külügyi vezetője, illetve Kovács Attila, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső szakértője voltak. A moderátori feladatokat Szabó Barnabás, az Intézet kutatója látta el.

A MENARA-projekt zárókonferenciája

A MENARA-projekt (Middle East and North Africa Regional Architecture – A MENA-régió regionális szerkezete) március 31-i lezárásának közeledtével a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) – a Budapesti Corvinus Egyetemmel (BCE) együttműködésben – megtartotta “Changing Domestic Orders in the Middle East and North Africa” című zárókonferenciáját. Az eseményre 2019. március 21-én került sor a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Yoram Hazony látogatása a KKI-ben

Március 26-án a Külügyi és Külgazdasági Intézet a Danube Institute-tal és a Mathias Corvinus Collegiummal együttműködésében látta vendégül Yoram Hazony-t, a jeruzsálemi Herzl Institute elnökét. A KKI-ben, - John O’Sullivan, (a Danube Institute elnöke), illetve Szalai Máté, (a KKI vezető kutatója) részvételével - lezajlott beszélgetés középpontjában Hazony az év konzervatív könyvének választott “The virtue of nationalism” című művének főbb gondolatai álltak.

Marokkó fő reformtörekvései és nemzetközi helyzete – Mounia Boucette marokkói külügyi államtitkár előadása

Március 14-én, csütörtökön, Mounia Boucette, Marokkó külügyi és nemzetközi együttműködésekért felelős minisztériumának államtitkára tartott előadást tartott a Külügyi és Külgazdasági intézetben, ’Marokkó fő reformtörekvései és nemzetközi helyzete,’ címmel. Az előadás számos témát érintett, elsősorban Marokkó erőforrásaira, iparára, kereskedelmi kapcsolataira és külpolitikájára fókuszált.

2019. május 15., szerda 12:00 - 14:00
Kérdezz, felelünk! - A NATO 70 éves története, Magyarország 20 éve a Szövetségben | Részletek »
2019. május 7., kedd 14:00 - 16:00
Kérdezz, felelünk! - A NATO 70 éves története, Magyarország 20 éve a Szövetségben | Részletek »
2019. május 6., hétfő 11:00 - 12:30
Kérdezz, felelünk! - A NATO 70 éves története, Magyarország 20 éve a Szövetségben | Részletek »
2019. május 2., csütörtök 9:00 - 10:30
Elnökválasztás Ukrajnában | Részletek »
2019. április 25., csütörtök 14:00 - 18:30
NATO at 70: Lessons Learned and Future Challenges | Részletek »
2019. március 21., csütörtök 15:30 - 19:30
Changing Domestic Orders in the Middle East and North Africa: The Evolution of Political Systems amid Regional Turmoil | Részletek »