Tovább a tartalomra

Címke: Schőberl Márton

Nyugat-Balkáni Diplomata Napok: Multilaterális egyeztetés a Külügyi és Külgazdasági Intézetben

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) „Nyugat-Balkáni Diplomata Napok” rendezvénysorozata keretében a térség diplomatái egyhetes látogatásra érkeztek Magyarországra, melynek során a KKM és a KKI képviselőivel folytattak egyeztetéseket 2017. november 9-én.

Együttműködési megállapodást kötött a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a koreai National Diplomatic Academy

A Külügyi és Külgazdasági Intézet 2017. november 8-án közös konferenciát szervezett a dél-koreai Institute of Foreign Affairs and National Security kutatóival a V4 országok tranzíciós tapasztalatairól.

„Nach der Wahl 2017: A német szövetségi választások eredményei és azok kihatásai a német-magyar kapcsolatokra“ címmel rendezett közös konferenciát a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Konrad-Adenauer-Stiftung

A 2017-es németországi szövetségi parlamenti választások, azok eredményeinek ismertetése, a következmények levonása, illetve a választások lehetséges hatásainak elemzése a német-magyar kapcsolatokra volt a célja a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) és a Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) közös konferenciájának, mely október 25-én került megrendezésre. A témában jártas szakértők, a politika és a diplomácia világa magas rangú képviselőinek eszmecseréjét közel 120 érdeklődő követte figyelemmel.

A magyar-izraeli kapcsolatok kilátásai

2017. október 17-én a magyar-izraeli bilaterális kapcsolatokról tartott előadást Avi Dichter, a Knesszet Külügyi és Védelmi Bizottságának elnöke és Németh Zsolt a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke a Külügyi és Külgazdasági Intézetben (KKI). Az előadáson szó esett a Közel-Kelet jelenlegi geopolitikai viszonyairól, Izrael terrorizmus elleni küzdelméről, valamint a magyar-izraeli együttműködés lehetséges területeiről.

KKI-CPAPD munkaebéd

Munkaebéd keretében folytatott megbeszélést Budapesten Schőberl Márton, a KKI igazgatója, Dr. Vasa László igazgatóhelyettes és Braun Gábor külső szakértő a Chinese People's Association for Peace and Disarmament (CPAPD) delegációjával.

Együttműködési megállapodást kötött a Külügyi és Külgazdasági Intézet és az Institute for Political and International Studies

A Külügyi és Külgazdasági Intézet 2017. szeptember 6-án, Budapesten látta vendégül az Iráni Iszlám Köztársaság vezető intézete, az Institute for Political and International Studies (IPIS) vezetőit és kutatóit. 

2018. április 25., szerda 15:00 - 17:00
Egy választás valódi győztes nélkül - Olaszország 2018 | Részletek »