Tovább a tartalomra

KAS – KKI Nyugat-Balkán konferencia: Integráció a gazdasági együttműködés mentén

Időpont: 2019. február 28., csütörtök 15:00 - 18:00 Helyszín: Külügyi és Külgazdasági Intézet - 1016 Budapest, Bérc utca 13-15., Magyarország Térkép

A Konrad-Adenauer-Stiftung és a Külügyi és Külgazdasági Intézet örömmel tájékoztatja Önöket, hogy idén is megrendezik a KAS – KKI Nyugat-Balkán konferenciát Integráció a gazdasági együttműködés mentén címmel.

Az eseményt megnyitja:

SZIJJÁRTÓ Péter

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere

 

A konferencia helye és időpontja:

2019. február 28., 15.00

Külügyi és Külgazdasági Intézet, 1016 Budapest, Bérc utca 13-15.

 

Német-magyar-angol szinkrontolmács biztosított.

Részvétel csak személyre szóló meghívóval és előzetes regisztrációval lehetséges.

 

Rendezvényeinken kép-, hang- és videofelvételek készülhetnek, melyek közzétételre kerülhetnek. Az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről. Felhívjuk továbbá a figyelmüket, hogy a rendezvényen film- és hangfelvétel csak a Külügyi és Külgazdasági Intézet előzetes, írásos engedélye (sajto@ifat.hu) alapján készíthető.

 

Integráció a gazdasági együttműködés mentén

Az utóbbi években mind az EU, mind a tagállamok részéről nagyobb figyelem irányul a nyugat-balkáni országok esetleges uniós csatlakozásának kérdéseire. A régió gyorsabb és erőteljesebb növekedése elengedhetetlen ahhoz, hogy megelőzhető legyen a további elszegényedés és a nyugat-balkáni országokból kiinduló tömeges migráció. Az utóbbi időben Németország, valamint Magyarország is igyekezett ösztönözni a befektetéseket és a kereskedelmi kapcsolatokat a térségben annak érdekében, hogy segítse annak gazdasági fejlődését. 

2019-ben kerül megrendezésre a Konrad-Adenauer-Stiftung budapesti irodájának és a Külügyi és Külgazdasági Intézetnek a harmadik közös Nyugat-Balkánnal foglalkozó konferenciája, amely az “Integráció a gazdasági együttműködés mentén” címet viseli. Az esemény a fenti témákra koncentrál, beleértve a térség jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzetét, arra a kérdésre keresve választ, hogy az Európai Unió, és különösen Németország és Magyarország hogyan tudna hatékonyabban hozzájárulni a gazdasági fejlődéshez.