Tovább a tartalomra

A Fudan Egyetem dékánjának látogatása a KKI-ban

2018. február 13-án a Fudan Egyetem dékánja, a Sanghaji Társadalomtudományi Akadémia Tudományos Bizottságának elnöke, Huang Renwei látogatott el a Külügyi és Külgazdasági Intézetbe, ahol Kína és Magyarország gazdasági kapcsolatairól, valamint a 16+1 együttműködéssel kapcsolatos kérdésekről egyeztetett a KKI munkatársaival.


A több mint 110 éves múltra visszatekintő, sanghaji székhelyű Fudan Egyetem Kína egyik vezető felsőoktatási intézménye, amely mintegy 30 000 hallgatónak nyújt képzéseket. A Sanghaji Társadalomtudományi Akadémia pedig az ország legrégibb, társadalomtudományokkal foglalkozó intézménye. Huang Renwei a „Lámfalussy Lectures” konferencia résztvevőjeként érkezett hazánkba. A KKI-ban tett látogatás során dr. Vasa László operatív igazgatóhelyettes, illetve Goreczky Péter vezető elemző fogadták.

A megbeszélés főbb témái a magyarországi kínai befektetések helyzete, valamint a térség országainak Kínához fűződő kapcsolatai voltak. Emellett a „16+1” együttműködés jövőjével kapcsolatos kérdésekről, valamint az Európai Unió ezzel kapcsolatos álláspontjáról is beszélgetést folytattak a felek.