Tovább a tartalomra

A fülöp-szigeteki külügyminiszter előadása a KKI-ben

2019. február 14.-én Őexc. Teodoro L. Locsin Jr., a Fülöp-szigeteki Köztársaság külügyminisztere tartott előadást a Külügyi és Külgazdasági Intézetben (KKI), amely a „Független és szuverén: A Fülöp-szigetek külpolitikája egy változó nemzetközi rendben” címet viselte.


Előadásában Locsin külügyminiszter a Fülöp-szigetek szempontjából értékelte azokat a főbb geopolitikai tendenciákat, amelyek a nemzetközi rend egészére, azon belül pedig a távol-keleti térségre hatnak. Felvázolta az Egyesült Államok és Kína nagyhatalmi szerepét, a régió gazdasági kilátásait, valamint a szabály-alapú nemzetközi rend átalakulását. Ezt követően a közönség által feltett kérdésekre válaszolt. Ennek keretében beszélt a Dél-kínai-tenger jövőjéről, Kína „Övezet és út” kezdeményezéséről, illetve a Fülöp-szigetek gazdasági és diplomáciai kapcsolatairól a közép-európai országokkal.

A rendezvény a Fülöp-szigeteki Köztársaság budapesti nagykövetségének támogatásával valósult meg, továbbá segítséget nyújtott a Külgazdasági és Külügyminisztérium Leggyorsabban Fejlődő Gazdaságok Főosztálya is.

Galéria