Tovább a tartalomra

Elindult a KKI "Kérdezz, Felelünk!" külpolitikai beszélgetés-sorozata

2017. február 13-án (hétfőn) elindult a Külügyi és Külgazdasági Intézet új, külpolitikai beszélgetés sorozata, a „Kérdezz, Felelünk!”. A rendezvénysorozat első állomása Donald Trump és a világ címmel a Budapesti Corvinus Egyetemmel társszervezésben valósult meg, az est házigazdája az International Diplomatic Student Association volt.


A beszélgetés-sorozat első felvonásának szakértői Dr. Wagner Péter vezető kutató, Szalai Máté, kutató Ugrósdy Márton stratégiai igazgatóhelyettes és Németh Bence kutató voltak. Az eseményt Garai Nikolett, az International Diplomatic Student Association elnöke moderálta.

A rendezvénysorozat célja, hogy a külpolitikai témákat kutatóink interaktív formában, a klasszikus bevezető előadásokat elhagyva a közönség bevonásával vitathassák meg. Az így kialakult diskurzus során a kutatók nem csupán a közönség kérdéseire válaszolva, hanem a közönséggel együtt elemezhetik az est tematikájának megfelelő kérdéskört.

Az első, kiemelt érdeklődés mellett szervezett rendezvény Donald Trump és a világ címmel a nemrég hivatalba lépett amerikai elnök intézkedéseit és külpolitikai kilátásait helyezte középpontba. A közönség kérdései válaszolva kutatóink elemezték az amerikai-orosz kapcsolatok kontextusát, a Kína és az Egyesült Államok közötti viszony alakulását, a NATO jövőjét, illetve Donald Trump megválasztásának körülményeit, valamint az elnökség világpolitikai hatásait is.

Az eseményről készült fényképeket megtekinthetik a közösségi oldalunkon!