Tovább a tartalomra

"Kilátás a hegyről" - a KKI új podcast csatornája

Elindult a KKI új podcast csatornája a "Kilátás a hegyről".


A "Kilátás a hegyről" a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) podcast csatornája. Kéthetente jelentkező műsorunk legfőbb célja olyan összefüggések megvilágítása, amelyekre a szokásos néhány perces tévé- és rádióinterjúkban nincsen lehetőség, de mégis fontosak a világpolitika megértéséhez. 

Az első részben az Intézet kutatói: Ugrósdy Márton, Wagner Péter és Németh Bence elemzi a Trump-adminisztráció bel-, kül- és biztonságpolitikai kilátásait Szalai Máté moderálásában.

Második epizódunkban Bakodi Péter (a Magyar Idők újságírója), Egeresi Zoltán (a Stratégiai és Védelmi Kutatóintézet kutatója, a KKI külső szakértője)és Szalai Máté (a KKI közel-keleti programkoordinátora és a Budapesti Corvinus Egyetem tanársegédje) tekintették át a török bel- és külpolitika legfontosabb kérdéseit Wagner Péter (a KKI vezető kutatója) moderálásában.

A harmadik részben Csornai Zsuzsanna moderálásában Nagy Sándor Gyula, Póti László és Ugrósdy Márton elemezték az Európai Unió kilátásait a világpolitikai változások fényében.

A negyedik epizódban Zgut Edit moderálásában Marton Péter, Póti László és Wagner Péter elemezték az ukrajnai válság fejleményeit.

Az ötödik részben Ugrósdy Márton moderálásában Barabás T. János, Póti László és Árok Norbert elemezték a közép-európai régió biztonságpolitikai kihívásait.

A hatodik epizódban Csornai Zsuzsanna moderálásában Intézetünk kutatói Ugrósdy Márton és Romsics Gergely, valamint Kiss István a Századvég Alapítvány vezető kutatója elemezték a Brexit kérdéskörét, illetve az Európai Unióra gyakorolt hatásait.