Tovább a tartalomra

Megjelent A kisállamok lehetőségei és kihívásai a 21. században című online tanulmánykötet a Külügyi és Külgazdasági Intézet gondozásában.

Megjelent A kisállamok lehetőségei és kihívásai a 21. században című online tanulmánykötet a Külügyi és Külgazdasági Intézet gondozásában. A nemzetközi kapcsolatok elemzői általában kevés figyelmet fordítanak a korlátozott erőforrásokkal rendelkező országok tanulmányozására, annak ellenére, hogy ezen szereplők mozgástere a globalizáció és más folyamatok hatására jelentősen megnövekedett. Ezt a hiátust igyekszik csökkenteni a magyar szakirodalomban a Garai Nikolett, Koncz-Kiss Júlia és Szalai Máté által szerkesztett tanulmánykötet.


A kiadványban kilenc szerző tíz tanulmányban járja körbe a kisállamok nemzetközi mozgásterének elméleti és gyakorlati kérdéseit változatos esettanulmányok sorozatában, amelyben helyet kapott többek között a magyar kulturális diplomácia, Belgium integrációs politikája, Új-Zéland magatartása az ENSZ Biztonsági Tanácsában, vagy Ecuador külkapcsolati stratégiája. A kötet szerkesztői a tanulmányokat nyílt pályázati rendszerben választották ki, így a könyvhöz szerzőként hozzájárult Dr. Kovács Attila, Kőváriné dr. Ignáth Éva, Dr. Marton Péter, Lafferton Sára, Stork Fanni és Szabó Krisztina is.

A kötet elektronikus formában ingyenesen elérhető intézetünk honlapján.