Tovább a tartalomra

Dialogue Workshop

A Külügyi és Külgazdasági Intézetben 2016. október 26-án megrendezésre került a „Mapping Migration Challenges in the EU Transit and Destination Countries” című Dialogue Workshop.


A Külügyi és Külgazdasági Intézetben 2016. október 26-án megrendezésre került a „Mapping Migration Challenges in the EU Transit and Destination Countries” című Dialogue Workshop. A Workshop a „Support to dialogues, political and economic research and studies of the Euro-Mediterranean-partnership” című Európai Uniós projekt (EuropeAid/135-333/c/ACT/MULTI számú pályázat) keretében valósult meg. A projekt vezetője a spanyol IEMed (European Institute of the Mediterranean), a Külügyi és Külgazdasági Intézet pedig a projekt„Mapping Migration Challenges in the EU Transit and Destination Countries” című Munkacsomagot koordinálja.

A Munkacsomag fő célja hat tanulmányból álló „közös policy tanulmány” (Joint Policy Study) összeszerkesztése. A tanulmányok a migráció problémakörében érintett tranzit- és a célországok helyzetéről szólnak: Svédország, Németország, Ausztria, Magyarország, Szlovénia és Horvátország eseteit, illetve az európai uniós politika perspektíváját vizsgálják a szerzők.

A Workshop elsődleges célja volt, hogy a meghívott nemzetközi és helyi migrációs politikai szakértők tudásukkal és észrevételeikkel segítsék a szerzőket. A kritikai hozzászólásokat beépítik a szerzők a januárban publikálásra kerülő közös tanulmányba. A Joint Policy Study-t pedig jövő tavasszal mutatják majd be Budapesten.

További információkat a hálózatról itt talál: www.euromesco.net

Ez a rendezvény az Európai Unió pénzügyi támogatásával jött létre. A rendezvényen kifejtett álláspontok nem képviselik sem az Európai Unió, sem pedig a Mediterráneum Európai Intézet (European Institute of the Mediterranean) hivatalos álláspontját.