Tovább a tartalomra

IRSEC Hub

Az IRSEC Hub egy regionális kezdeményezésű projekt, mely a visegrádi térségre fókuszál.


A projekt fő célja egy weboldal létrehozása, amely egyrészt ingyenes információs platformként szolgál (nemzetközi kapcsolatokkal és biztonsági tanulmányokkal foglalkozó elemzések, tanulmányok adatbázisa), másrészt a későbbiek folyamán e-learning funkciót is ellát majd.

A holnap létrehozása azért kiemelten fontos, mert a V4-es államok jelenleg még nem rendelkeznek olyan egységes platformmal, ahol nemzetközi kapcsolatok és biztonsági tanulmányok területét érintő kérdésekben napi szinten frissülő információkat érhetnek el és kapcsolatba léphetnek egymással.

Célcsoport: Többek között nemzetközi kapcsolatokkal és biztonsági tanulmányokkal foglalkozó nemzetközi szervezetek, szakértők, elemzők, kormányképviselők, magánszemélyek, egyetemek, oktatók, hallgatók, média.

Partnerek: A törzshálózatot a Prague Security Studies Institute, a Slovak Foreign Policy Association és a Külügyi és Külgazdasági Intézet alkotják.

A honlap a Prague Security Studies Institute kezdeményezésére jött létre, a Slovak Foreign Policy Association és a Külügyi és Külgazdasági Intézet mint partner vesznek részt a projektben. A már elkészült holnap az alábbi linken érhető el: http://irsec-hub.org

Finanszírozása: A Nemzetközi Visegrádi Alap és a cseh külügyminisztérium finanszírozza a projektet.

A projekt koordinátora: Darázs Ágnes