Dr. Vasa László előadásai és megbeszélései Tokióban

Dr. Vasa László előadásai és megbeszélései Tokióban
2019-12-10 KKI
Dr. Vasa László, a Külügyi és Külgazdasági Intézet főtanácsadója és vezető kutatója 2019. november végén újra látogatást tett Japánban, ahol egyetemi előadást, zárt szakértői panelt tartott és találkozott a KKI japán partnerszervezeteinek vezetőivel.

2019. november 24. és 28. között Dr. Vasa László, intézetünk főtanácsadója és vezető kutatója újra Japánba látogatott. Az utazás fő céljai a Seikei Egyetemen tartott nyilvános előadás és a japán Védelmi Minisztérium részeként működő National Institute for Defense Studies kutatóintézet által szervezett zártkörű szakértői panelen való részvétel voltak. Emellett Dr. Vasa szakértői egyeztetésen vett részt a Japan Institute for International Affairs-ben (JIIA), Japán legnagyobb presztízsű külpolitikai think tank-jében, találkozott a Nakasone Peace Institute és a Japan Research Institute vezetőivel, a Keio és a Takushoku University professzoraival, és ellátogatott a Canon Institute for Global Studies tokiói központjába is.

A KKI főtanácsadóját hivatalában fogadta Yamagami Shingo, a japán Külügyminisztérium külgazdaságért felelős államtitkára, valamint háttérbeszélgetést folytatott a Yomiuri Shimbun japán napilap vezető újságírójával a magyar külpolitika aktuális kérdéseiről. Tokiói tartózkodása alatt alkalma nyílt részt venni a világhírű Kent E. Calder professzor Super Continent: The Logic of Eurasian Integration könyvének bemutatóján, melyet Magyarország Tokiói Nagykövetsége szervezett. A látogatás eredményeként több új közös kutatási program körvonalazódik, valamint aktívabbá válik a kapcsolat a KKI és japán partnerszervezetei között.