Dr. Vasa László pekingi előadása és sanghaji látogatása

Dr. Vasa László pekingi előadása és sanghaji látogatása
2020-01-10 KKI
Dr. Vasa László, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója és főtanácsadója több rendezvényen is részt vett Pekingben és Sanghajban a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulójára kiadott tanulmánykötet pekingi könyvbemutatójának margóján 2019 decemberében.

Dr. Vasa László a kínai külügyminisztérium fenntartásában működő Kínai Külügyi Egyetemen tartott előadást Kína közép-európai jelenlétéről és befolyásáról 2019. december 17-én. Az esemény alkalmat adott arra is, hogy megbeszéléseket folytasson az egyetem Magyarországgal foglalkozó kollégáival és egyéb területek vezető kutatóival.

A kínai-magyar kapcsolatok 70. évfordulójára kiadott tanulmánykötet 2019. december 18-i pekingi bemutatóját december 20-án egy sanghaji rendezvény követte, ahol Dr. Vasa képviselte a KKI-t. Az „International Symposium on the Prospects and Outlook of the Cooperation between Shanghai and CEE”, Közép-Európa és a sanghaji régi közötti kapcsolatokkal foglalkozó eseményt a Kínai Társadalomtudományi Akadémia (CASS) által néhány éve alapított Shanghai Academy szervezte és nem csupán közép-európai vezető kutatók és intézetvezetők vettek részt rajta, de más neves kínai egyetemek szakértői is képviseltették magukat. Az előadás és a programok eredményeképpen szélesebbé váltak a Külügyi és Külgazdasági Intézet kínai kapcsolatai, erősítve az intézet szerepét a régióban.