Economic cooperation and investment between Hungary and Japan

Economic cooperation and investment between Hungary and Japan
2021-03-01 Csenge Dobrai

A Külügyi és Külgazdasági Intézet rendezvénysorozatot indított Japán és Közép-Kelet Európa COVID-19 utáni gazdasági viszonyainak, lehetőségeinek elemzése céljával, melynek első online kerekasztal beszélgetése 2021. február 16-án zajlott le Dr. Vasa László, a KKI vezető kutatója és főtanácsadója moderálásában, aki egyben az intézet japán intézményi kapcsolatainak összefogója is.

A rendezvény témája a japán-magyar gazdasági és befektetési kapcsolatok helyzete és lehetőségei voltak. Japán részről Watanabe Yorizumi, a Kansai University of International Studies professzora és dékánja, valamint Toru Suehiro, a JETRO (Japán Külkereskedelmi Szervezet) budapesti irodájának igazgatója, míg magyar részről Goreczky Péter, a KKI vezető elemzője és a Külgazdaság és keleti piacok kutatási program vezetője, valamint Moldicz Csaba, a Budapesti Gazdasági Egyetem főiskolai tanára szólalt fel.

A rendezvényen áttekintésre kerültek a japán-magyar kereskedelmi és befektetési kapcsolatok, illetve azok perspektívái, valamint változó kontextusa. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a rendkívül aktív gazdasági kapcsolatok ellenére is még igen komoly lehetőségek vannak a két ország közötti kereskedelemben és befektetésekben.

A teljes felvételt az alábbi linken vagy YouTube-csatornánkon érhetik el!