„GreenUp”: Izraeli – magyar stratégiák és elképzelések a fenntarthatóságról

„GreenUp”: Izraeli – magyar stratégiák és elképzelések a fenntarthatóságról
2021-06-17 Csenge Dobrai

2021. április 22-én Izrael Állam nagykövetsége, a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI), valamint a Startup Campus közös konferenciát tartott a Föld Napjának alkalmából „GreenUp”: Izraeli – magyar stratégiák és elképzelések a fenntarthatóságról címmel.

Nyitóbeszédében Yacov Hadas-Handelsman nagykövet kiemelte, hogy Izrael a globális problémák megoldásában élen járó ország, a pandémia pedig felgyorsíthatja a gazdaság kizöldítésének folyamatát.

Az első előadást Yoav Yair professzor, a Herzlya Interdiszciplináris Központ fenntarthatósági iskolájának dékánja tartotta a földközi-tengeri klímaváltozásról. Kőrösi Csaba, Magyarország Köztársasági Elnöki Hivatalának fenntarthatósági igazgatósága hivatalvezetőjének előadása a fejlődés paradigmaváltozásának magyar nézőpontjáról szólt. Ezt követően Tom Lahad, a SupPlant vállalat képviselője osztotta meg a legújabb izraeli agrártechnológiával kapcsolatos nézeteit. Jörg Bauer, a Tungsram Csoport elnök-vezérigazgatója, valamint Dervalics Ákos, az SC Energy városi mobilitási menedzsere pedig megosztották  vállalataik fenntarthatósági eredményeit. Dr. Barcsa Lajos, Debrecen polgármester-helyettese a város SmartCity programjáról tartott előadást.

A konferenciát Baranyi Tamás Péter, a KKI stratégiai igazgatóhelyettese moderálta, valamint tartotta meg a zárógondolatokat.

A teljes felvételt az alábbi linken vagy YouTube-csatornánkon érhetik el!