• Hírek
  Hírek

  Ugrósdy Márton dél-koreai előadása

  Intézetünk igazgatója, Ugrósdy Márton is részt vett a július 26-án Szöulban megrendezett, a magyar – dél-koreai diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulója alkalmából szervezett konferencián.

 • Hírek
  Hírek

  A többség-kisebbség dinamika szerepe a közel-keleti konfliktusokban

  Megjelent a KKI kiadásában „A többség-kisebbség dinamika szerepe a közel-keleti konfliktusokban” című tanulmánykötet!

 • Hírek
  Hírek

  A KKI kutatói is előadtak a 2019. évi Gulf Research Meetingen

  2019. július 15-18. között került megrendezésre Cambridge-ben az Öböl-térség kutatóinak éves találkozója, a Gulf Research Meeting (GRM). A konferencián a KKI két munkatársa is részt vett: N. Rózsa Erzsébet külső szakértő és Szalai Máté vezető kutató is előadást tartott a Gulf Research Centre által szervezett eseményen.

 • Hírek
  Hírek

  Dr. Vasa László szingapúri és kuala lumpuri megbeszélései

  Dr. Vasa László, a Külügyi és Külgazdasági Intézet főtanácsadója és vezető kutatója egy, a Széchenyi István Egyetem által szervezett tanulmányút keretében, a szingapúri magyar nagykövetség szakmai támogatásával 2019. július 10. és 15. között Szingapúrban és Malajziában folytatott megbeszéléseket a KKI potenciális partnerintézeteivel.

 • Hírek
  Hírek

  Magyar nemzeti érdek Európában: kisebbségi ügyek az Európai Parlamentben

  2019. július 8-án a Külügyi és Külgazdasági Intézet adott otthont a Magyar nemzeti érdek Európában: kisebbségi ügyek az Európai Parlamentben kerekasztal-beszélgetésnek. A meghívottak körében Brucker Balázs politológus tartotta meg a beszélgetés főelőadását, „Az Európai Parlament nemzeti kisebbségi intergroupja: a kisebbségi érdekérvényesítés régi-új eszköze” címmel, melyre Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója és Kovács Attila, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső szakértője reflektáltak és fűzték hozzá szakmai gondolataikat. A kerekasztal-beszélgetést Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet igazgatója moderálta.

 • Hírek
  Hírek

  A magyar−dél-koreai kapcsolatok 30 éve

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) és a dél-koreai Institute of Foreign Affairs and National Security (IFANS) of the Korea National Diplomatic Academy (KNDA) közös szervezésében került megrendezésre 2019. július 5-én a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének 30. évfordulója alkalmából a Korea and Hungary – 30 Years, Strategic cooperation for the future című konferencia. Az eseményt Baranyi András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium keleti kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkárának, Kyoo Sik Choe, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövetének, Ugrósdy Márton, a KKI igazgatójának és Bong-Geun Jun, az IFANS KNDA elnökének köszöntő szavai nyitották meg.

 • Hírek
  Hírek

  Regionális együttműködés a Nyugat-Balkánon: A berlini folyamat és a Visegrádi Csoport összehasonlítása

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet adott helyszínt ‘Regional cooperation in the Western Balkans: The Berlin Process and Visegrad Group in comparison’ (Regionális együttműködés a Nyugat-Balkánon: A berlini folyamat és a Visegrádi Csoport összehasonlítása) c. projekt eseményének 2019. június 28-án. A projektet egy V4-es és WB6-os think tankekből álló konzorcium kivitelezi, amelynek többek között tagja a SEE Think Net Network, az Institute for Democracy “Societas Civilis” – Skopje, a Network of the European Movement in Serbia és a KKI. A projektet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja.

 • Hírek
  Hírek

  Stronger Together: Evaluation of the Romanian EU Presidency

  2019. június 17-én került sor a Külügyi és Külgazdasági Intézetben a „Stronger Together: Evaluation of the Romanian EU Presidency” rendezvényre. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői Dr. Mihai Sebe, a European Institute of Romania szakértője és Ökrös Oszkár, a Miniszterelnökség Európai Uniós Politikák Kialakításáért és Koordinációjáért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője voltak. A rendezvény moderátora Kovács Attila, a KKI külső szakértője volt.

 • Hírek
  Hírek

  Kazahsztán az elnökválasztás után

  2019. június 18-án a Külügyi és Külgazdasági Intézet a kazahsztáni elnökválasztás értékelésére szervezett kerekasztal-beszélgetésnek adott otthont. Meghívott előadóként Gyene Pál, a Budapesti Gazdasági Egyetem oktatója vett részt a beszélgetésen, míg Intézetünk részéről Vasa László vezető kutató osztotta meg gondolatait. A beszélgetést Ackermann Sándor, az Intézet elemzője moderálta.

 • Hírek
  Hírek

  Az EU bővítéspolitika jövője az EP választások fényében

  A nyugat-balkáni kulturális évadhoz kapcsolódó KKI-eseménysorozat Szkopjéban folytatódott 2019. június 13-án. A Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Szkopjei Magyar Nagykövetség „Az EU bővítéspolitika jövője az EP választások fényében” címmel tartott konferenciát, amelynek külön aktualitást adott az Európai Tanács következő heti ülése, amelyen többek között lényeges bővítési kérdések is napirendre kerülhetnek. A konferenciának az EU Info Centre adott otthont.