• KKI 4:1
  KKI 4:1

  Mire használható Magyarország megfigyelői státusza a Türk Tanácsban?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Mire használható Magyarország megfigyelői státusza a Türk Tanácsban?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  The innovation and start-up ecosystem in Poland and Hungary

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. Jelenlegi (angol nyelven megjelent) számunkban a következő témára fókuszálunk: “The innovation and start-up ecosystem in Poland and Hungary”.

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  Hogyan készülnek a kisállamok a mesterséges intelligencia (MI) növekvő szerepére?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Hogyan készülnek a kisállamok a mesterséges intelligencia (MI) növekvő szerepére?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  What do Middle Eastern Countries Expect from the Biden Administration?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. Jelenlegi (angol nyelven megjelent) számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: “What do Middle Eastern countries expect from the Biden administration?“

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  Hogyan változott az EU megítélése a kelet-közép-európai országokban a világjárvány hatására?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Hogyan változott az EU megítélése a kelet-közép-európai országokban a világjárvány hatására?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  Green Energy in Focus – Investment Incentives in Poland and Hungary

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. Jelenlegi (angol nyelven megjelent) számunkban a következő témára fókuszálunk: “Green energy in focus – Investment incentives in Poland and Hungary”.

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  Miként értékeljük a NATO 2030 jelentését?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: Miként értékeljük a NATO 2030 jelentését?

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  Mi várható Európában 2021-ben?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Mi várható Európában 2021-ben?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  What Can Be Expected in the Western Balkans in 2021?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. Jelenlegi (angol nyelven megjelent) számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: “What Can Be Expected in the Western Balkans in 2021?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  Sikeres volt-e Donald Trump gazdaságpolitikája?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra a – nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: “Sikeres volt-e Donald Trump gazdaságpolitikája?”