• Hírek
  HírekKKI 4:1

  Hogyan alakult át Oroszország és Kína kapcsolata az elmúlt húsz évben?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Hogyan alakult át Oroszország és Kína kapcsolata az elmúlt húsz évben?”

 • Hírek
  HírekKKI 4:1

  Milyen lehetőségei vannak a Nyugatnak Afganisztánban a kivonulás után?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: Milyen lehetőségei vannak a Nyugatnak Afganisztánban a kivonulás után?

 • Hírek
  HírekKKI 4:1

  What Can Be Expected From the Slovenian Presidency of the Council of the European Union?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. Jelenlegi (angol nyelven megjelent) számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: “What Can Be Expected From the Slovenian Presidency of the Council of the European Union?”

 • Hírek
  HírekKKI 4:1

  Milyen érdekei vannak Oroszországnak a Koreai-félszigeten?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Milyen érdekei vannak Oroszországnak a Koreai-félszigeten?”

 • Hírek
  HírekKKI 4:1

  Veszélyezteti-e Amazóniát az EU-Mercosur egyezmény?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Veszélyezteti-e Amazóniát (illetve a dél-amerikai országok természeti erőforrásait) az EU-Mercosur egyezmény?”

 • Hírek
  HírekKKI 4:1

  Hogyan készülnek az ázsiai nagyhatalmak a tokiói olimpiára?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Hogyan készülnek az ázsiai nagyhatalmak a tokiói olimpiára?”

 • Hírek
  HírekKKI 4:1

  Miként értékelhetjük a Biden adminisztráció 2021. szeptember 11-re kitűzött afganisztáni kivonulásról szóló bejelentését?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: Miként értékelhetjük a Biden-adminisztráció 2021. szeptember 11-re kitűzött afganisztáni kivonulásról szóló bejelentését?

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  Hogyan jelenik meg a klímaváltozás a nagyhatalmak nemzeti biztonsági tervezésében és a kapcsolódó intézményekben?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Hogyan jelenik meg a klímaváltozás a nagyhatalmak nemzeti biztonsági tervezésében és a kapcsolódó intézményekben?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  Mire használható Magyarország megfigyelői státusza a Türk Tanácsban?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Mire használható Magyarország megfigyelői státusza a Türk Tanácsban?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  The innovation and start-up ecosystem in Poland and Hungary

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. Jelenlegi (angol nyelven megjelent) számunkban a következő témára fókuszálunk: “The innovation and start-up ecosystem in Poland and Hungary”.