• KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/18 – Hogyan értékelhető az Európai Tanács nyugat-balkáni bővítéssel kapcsolatos októberi döntése?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Hogyan értékelhető az Európai Tanács nyugat-balkáni bővítéssel kapcsolatos októberi döntése?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/17 – Mi a jelentősége Abu Bakr al-Bagdádi halálának a dzsihádista terrorizmus jövője szempontjából?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Mi a jelentősége Abu Bakr al-Bagdádi halálának a dzsihádista terrorizmus jövője szempontjából?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/16 – Miként reagáltak a jelentősebb nyugat-európai országok az északkelet-szíriai török offenzívára?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Miként reagáltak a jelentősebb nyugat-európai országok az északkelet-szíriai török offenzívára?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/15 – Milyen hosszú távú következményei lesznek az iraki tüntetéseknek?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Milyen hosszú távú következményei lesznek az iraki tüntetéseknek?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/14 – Mi lehet Törökország célja az újabb szíriai művelettel?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: „Mi lehet Törökország célja az újabb szíriai művelettel?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/13 – How Do You See the Future of the Gulf Cooperation Council Integration Format?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. Jelenlegi (angol nyelven megjelent) számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: “How Do You See the Future of the Gulf Cooperation Council Integration Format?”

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/12 – Valóban a realizmus eszköztára a leghatékonyabb a világpolitikai folyamatok megértéséhez a Trump-korban?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük…

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/11 – Hogyan értékelhető a Pekingben rendezett második Övezet és Út Fórum?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. E számunkban a következő kérdésre kerestük…

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/10 – How Could the European Elections Reshape Central Europe’s Role in the EU?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. Jelenlegi (angol nyelven megjelent) számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: “How Could the European Elections Reshape Central Europe’s Role in the…

 • KKI 4:1
  KKI 4:1

  2019/09 – NATO anniversary: will there be another 70 years?

  A Külügyi és Külgazdasági Intézet 4:1 című sorozatában négy kutató válaszol röviden ugyanarra – a nemzetközi politikát és gazdaságot érintő – kérdésre. Célunk a magyarországi tudományos viták elindítása és a szakértők közötti párbeszéd elősegítése. Jelenlegi (angol nyelven megjelent) számunkban a következő kérdésre kerestük a választ: “NATO anniversary: will there be another 70 years?” Aktuális számunk szerzői:…