Publikációs felhívása – a Külügyi Szemle az „Arab tavasz 2.0” tematikus számához

Publikációs felhívása – a Külügyi Szemle az „Arab tavasz 2.0” tematikus számához
2020-02-12 KKI
A Külügyi és Külgazdasági Intézet kéziratokat vár a Külügyi Szemle „Arab tavasz 2.0” munkacímű tematikus számába. A kiadvány célja bemutatni a közel-keleti és észak-afrikai államok berendezkedésének és külpolitikai stratégiáinak változására irányuló kutatásokat. A szerkesztőség olyan szakcikkeknek ad helyet a tematikus számban, amelyek vagy a régió politikai rendszereinek 2013 óta történő átalakulását, vagy a regionális szereplők a térségen kívüli aktorokkal való kapcsolatának változását mutatja be.

A cikkeket a kulugyiszemle@ifat.hu e-mail címre várjuk. A kiválasztási folyamat a Külügyi Szemle megszokott lektorálási folyamatának felel meg (double blind peer review).

A kéziratok leadási határideje 2020. május 31. A tematikus szám várhatóan 2020 őszén jelenik meg.

Külügyi Szemle a külpolitikai és külgazdasági diskurzust kívánja segíteni. Teret ad a szakmai vitáknak, és bemutatja a magyar külügyi tevékenység nemzetközi mozgásterét befolyásoló trendeket, azok főbb összefüggéseit. Szakmai és elméleti háttérrel támogatja a magyar külpolitika és külgazdaság folyamatait. Fontos cél a hazai külpolitikai gondolkodás fő irányainak és az azokat alakító tényezőrendszernek a bemutatása. A folyóirat feladata a fontosabb külföldi események bemutatása, a történések hátterének elemzése.

A teljes pályázati felhívást itt olvashatja!